Thursday, October 20, 2011

Gaddafi tiriti torust välja

See on täiesti jõle video, kus mingi lärmav jõuk Gaddafi laipa mööda tänavat lohistab. Küllap teatavad suured ja tähtsad meile varsti, et maailma on pärast Gaddafi surma turvalisem paik, ja võib-olla on see omal kurjal kombel tõsigi, ent siiski on õõvastav, kui „õiglus“ sellisel tülgastaval viisil võidule pääseb.

Pealegi, ma pole küll aru saanud, et seal Liibüas parajasti mingid „head ja õiged“ võimul oleks. Gaddafi pääses küll kaamerate ees hammaste uurimisest ja kohtu otsusel, ent sisuliselt siiski räige omakohtu korras oksatõmbamisest nagu Saddam Hussein, aga Tikriti „koopal“ ja „rott“ Gaddafi torul, kus ta end viimaseid aeg olevat varjanud, on sarnasust küllalt.

Tegelikult jäi uudistest segaseks, kes ta külmaks tegi. Aga ei maksa vist arvata, et seal Liibümaal mingi rahvusvaheline õigus kehtib. Ega ta ei kehti „tsiviliseeritud“ riikideski, ameeriklased tapsid bin Ladeni kah ilma kohtuta ära, pealegi veel võõrriigi territooriumil (loe siit). Täitsa õudne, kui jõledad on siiski tänapäevased maailma „paremaks“ muutmise viisid.

1 comment:

  1. reuters.com
    gallery of the day
    slideshow
    the death of gaddafi
    ..globaalpoliitika

    ReplyDelete