Wednesday, June 22, 2011

Rakket lüpstakse halastamatult

Kuna Delfi toimetaja teatas, et Kerttu Rakkelt ilma selgituseta purjuspäi rooliistumise kohta temalt enam lugusid ei tellita, oli Rakke sunnitud ennast verbaalselt paljaks võtma ja loo ära rääkima. Seni pole kohtulik karistus küll kolumnite kirjutamise takistus olnud, ent on erakordselt uudistevaene aeg ja kuivõrd kedagi muud hetkel eriti lüpsta pole, siis võetakse Rakkelt kõik, mis vähegi võtta on.

Kalle Mälberg, kes on kohtus süüdi mõistetud suurriisumises ja ametiseisundi kuritarvitamises, tohib Delfis igatahes piiramatult möliseda (loe ka siit ja siit). Ah et see oli ammu? Noo, Georg Trašanovile (õigemini isikule, kes tema eest selle loo kirjutas), anti sõna isegi ajal, mil menetlus alles käis. Selle põhimõtte järgi peaksid arvamusrubriigid avatud olema igale kohtualusele. Üldiselt hea tava arvamusruumi kasutamist menetluse mõjutamise eesmärkidel siiski ette ei näe.

Miks ei mõõdeta siis sama mõõduga Margus Tsahknale (loe ka siit), kes mitte ainult ei juhtinud joobenähtudega autot, vaid ka valetas promillide kohta ning rikkus ka muid eeskirju? Sellepärast, et ta on mees? Poliitik? Või et tema nimi lihtsalt ei müü nii hästi kui Rakke oma?

1 comment:

  1. Vanasti, kui komsomol täispeaga veetis öö platel, siis järmine päev algas rakukese komsomolikoosolek sõnadega: Tule nüüd ja räägi kõigile kuidas kõik täpselt oli. Siis saidki kõik teada hirmsast häbiteost. Puhastumiseks piisas lubadusest mitte lasta enam asjal korduda, ja nii kuni järgmise korrani.
    Tsahkna pihtimust oleks ka võibolla huvitav rahval lugeda.

    ReplyDelete