Monday, June 20, 2011

Tarandid piiravad Kadriorgu

Indrek Tarandi saamine Keskerakonna presidendikandidaadiks on arvatavasti Kadriorus paraja segaduse põhjustanud. Presidendi kantselei palgal on ju nõunikuna Kaarel Tarand, vastse presidendikandidaadi vend. Kes juhtumisi oli roheliste peaministrikandidaat viimastel riigikogu valimistel. Kumbki Tarand ametlikult ühtegi parteisse ei kuulu.

Presidendikandidaat ja peaministrikandidaat ühes peres on päris kõva sõna. Hea pärast siiviisse panna, välismaal kõlab väga hästi, kes siis seal neid meie segaseid olusid ikka teab. Jaan Tootsi kohta räägiti ka, et tema nõustus Rahvaliidu peaministrikandidaadiks saama ainult selle pärast, et saaks pärast venelastega äri ajades selle kaardi letti lüüa.

Ainult et Kaarel Tarand kirjutab ju praeguse presidendi kõnesid. Eks neid kirjutajaid ole teisi ka, aga mõelge ise, kui kihvt oleks Kaarlil ette valmistada kõnet, mis peab avalikkusele selgitama, et jätkama peab THI ja Indrek ei lähe kohe mitte. Või kas saab THI ja kantselei enam üldse Kaarliga asju vabalt arutada? Äkki räägib teine kohe Indrekule ära, veri on paksem kui vesi.

Ent kujutagem ette, et Indrek Tarand saabki presidendiks. Siis on nii, et enne tulid Kadriorust Kaarel Tarandi kõned, aga pärast hakkavad tulema Indrek Tarandi omad. Või kui Indrek Kaarli peaks palgale jätma, siis mixed. Kuulaja murdku pärast pead, kus üks Tarand algab ja teine lõpeb. Nalja kui palju.

1 comment: