Saturday, June 11, 2011

Savisaare sõnumid

Savisaarel on presidendivalimised, st Ilvese uus ametissekinnitamine ilmselt vägagi südamel ning ta kavatseb selle paremerakondadale võimalikult ebamugavaks teha. Võib-olla saame peagi taas midagi teada karaiimide kohta või tõestab Kesknädal Ilves sidemed CIA-ga, aga pisem susimine käib juba praegu.

Ma söön oma köögipõlle ära, kui tänase Kutseri loo PM-is on kirjutanud Kutser ise. Tema tase on rohkem siiski netikommentaaride masstootmine. Ja ega Postimehes ju ka mingid kõlupead ei tööta, küll nad aru saavad, kes loo tegelik autor on - ega peale Edgar Suure enda keegi nii filigraanseid sõnumeid ei edasta. Head teksti ei saa lasta raisku minna. Ei ole just palju neid, kes sellise toreda ilmaga üldse midagi kirjutada viitsivad.

Sellest, et Savisaar Ilvese vastu kandideerima minnes ennast lolliks teha ei kavatse, andis ta mõne aja eest ÕL-is teada Siret Kotka suu läbi. Pisikesikute kasutamine suurte sõnumite edastamiseks täidab mitut eesmärki: suure juhi nime ei lörtsita ülearu, noored pääsevad „pildile“, vajalikud messitsid viiakse avalikkuse teadvusse sobivas doseeringus mõjuvate intervallidega. Väljenduda saab seevastu suhteliselt lahtise tekstiga.

No comments:

Post a Comment