Tuesday, June 14, 2011

Tarandi-tegemise uus tase

Keskil on haruldane anne tühja koha peale uudist toota. Pika Tarandi seadmine Ilvese vastaskandidaadiks saab oma absurdsusega kõvasti meediakajastust ja keerab presidendivalimised suurejooneliseks jandiks.

11 aastat tagasi, kui Keskerakond korraldas meeleavalduse „rahvavaenuliku“ kolmikliidu vastu, ronis Tarand lavale ja tegi Edgarile selja taga sarvi. Päris lapsetembuks seda pidada ei saa, sest Tarand oli sellal välisministeeriumi kantsler. Ojukausti kuldajad seisid alles ees, Tarand ei olnud veel oma tänast kaaslast europarlamendis vene litsiks sõimanud ega purjuspäi autorooli istunud, ammugi siis joomist maha jätta lubanud.

Välisminister oli sellel ajal hoopis tänane president Toomas Hendrik Ilves, kellega Tarandit seob ka ühine kuuluvus EÜS-i. Nii et siit on tõesti sisulist debatti oodata, lubage naerda.

Mõni meenutus Tarandi suhetest Keskerakonnaga: Savisaar ajab jälle jama (2010), Savisaare võiks Eesti poliitikast eemaldada (2010), Savisaar igatseb Nõukogude Liitu taga (2009). 2009. aastal kutsus mupo Tarandit „vaibale“, sest too olevat mupot kõikvõimalikul viisil mustanud ja peale selle veel ka vales kohas parkinud. 2009. aastal avaldas Tarand soovi Tähismaade Panovi-raamatu eeskujul raamatusse raiuda teist Keskerakonna pühakut Ivo Parbust, aga millegipärast linnavalitsus talle selleks raha ei eraldanud.

Ilmselt on Tarandil Brüsselis lihtsalt igav ning igasugune avantüür, mis lahutab nii enda kui ka laia publiku meelt, teretulnud.

No comments:

Post a Comment