Wednesday, June 1, 2011

Mida Evelynile suhu topiti

Ajakirjandus mõistab ennenägematus üksmeeles hukka preili Evelyn Sepa saamise kultuuripealinna mõnusa 3000-eurose kuupalga peale. Küll olevat Evelynil suu torti, küll raha täis topitud. Ausalt öeldes kulub tema pidamise peale tõesti nüüd paljuvõitu, aga ega klounid saagi alati odavad olla, ja naisklounid on meie päevil haruldaseks jäänud.

Sest olgem ausad, Evelyn on kvaliteetmeelelahutaja (nagu tema nimekaim Kadriorus, loe siit). Vihjatakse, et ei oska keeli. Nojah, aga milleks seda? See-eest on tal väga arenenud kehakeel ning muu füüsiline väljendusoskus. Näiteks teab ta hästi, millal kanda prille ja millal läätsi (vahel läheb sassi, aga ega me muidu õnnestumisi hinnata ei oskakski). Teab, missugusele mehelikule õlale toetada pea, kui kaamerad välguvad. Teeb seda nii hästi, et ükski väljanne pole tema eraelule küüsi taha ei saanud.

Evelyn on osalenud kõigis endast lugu pidavates meelelahutussaadetes ja alati kõneainet andnud. Tantsis ju täitsa okeilt, igatahes paremini kui nüüd Taimo omaks saanud Vilja, keda Edgar sundis ja kesikud saatest pääseda ei lasknud. Evelyn seevastu nautis glamuuri täiega, plaksutas silmi ja toitis kollast pressi nii suure hoolega, et endal läks söömine meelest. See oli muidugi Kiigajoni (või Käägajoni, ma ei mäleta) süü, oleks pidanud ikka partneri eest paremini hoolitsema.

Hea küll, laulusaade läks võib-olla tõesti väheke nihu. Randpere kiidab küll Evelyni taevani, väites, et see laul oli Eesti muusikaajaloo kõige õudsem episood – järelikult tegi Evelyn muusikaajalugu. Noo, see on vahest liialdus. Need inimesed, kellel kuulmist ei ole, kindlasti nautisid tema hüplemist ja huilgamist, ja selliseid on enamik. Neile ometi selliseid saateid tehaksegi, ega seda saa siis muusikaks pidada.

Ja mõelge ise, mida oleks siis vaene Evelyn pidanud tegema, kui Kesk poleks tema eest seekord hoolitsenud? Inimene oleks kibestunud ja võib-olla memuaare kirjutama hakanud. Eks tal aastate jooksul üht-teist siiski meelde jäänud ole. Oleks võib-olla rohkem rääkida olnud kui Tuuli Kochil, keda Jaak Allik on kahtlustanud salaarmastuses Edgari vastu.

Küll Evelyn jõuab memuaare ka kirjutada, aga kuni inimene on veel noor ja tal on annet, tuleb tal lasta teiste inimeste meelt lahutada. Selle raha eest, mis tema peale kulub, saab nii endale lubada nii spaahooldusi, kvaliteetset mani- ja pediküüri ning kõike muud, mida meelelahutajalt eeldatakse. Kõlbab teha nii seisvaid kui liikuvaid pilte. Teie ise ju neid vahite, nii et ärge vigisege.

No comments:

Post a Comment