Thursday, June 9, 2011

Vahtrele Sepa vääriline palk

Paistab, et Vahtre ei hakka kaitseminnis saama mitte lihtsalt palka, vaid head palka. Ja et seda maksta, kavatseb Laar ilmselt mõned tegelased lahti lasta. Sest eelarve on pingeline, mõned vahivad alati niisama, ja ega kampsun kampsunile siis omast taskust palka maksa (PM).

Ega IRL-i omad pole eitanudki, et Vahtrega tehakse Evelyn Seppa. Nii et saame näha, mitu inimest Laar optimeerima peab, et sõber Vahtrele Sepaga samaväärset – või miks mitte parematki, ikkagi doktorikraad – palka maksta.

Kui Keski ja Reformi käsi-peseb-kätt-poliitikaga on kõik juba ammugi harjunud, siis IRL-i puhul millegipärast ikka veel imestatakse. See on kummaline, sest IRL paneb räiget populismi juba pikemat aega. Meenutagem viimaseid valimisi – IRL-i kampaania oli kõige nilbem. Haiged küsitlused, veel haigemad lepingud... Viimaks parteilastele palgamaksmine riigi rahakotist.

Maamaksuteema on tänase seisuga farsiks muutunud, oravad jagelesid omavahel, nii et karvatuustid lendavad – ja siis tuli Edgar valgel hobusel ning tegi ühe elegantse käpahoobiga süsteemi nii inimesesõbralikuks, et korraga saavad õnnelikuks nii kinnisvaraomanikud kui ka prügikastielanikud. Tasuta kõrgharidusega ei pruugi lood palju paremad olla, ehkki vähemasti on uudistevaesel ajal millegagi leheveerge täita.

No comments:

Post a Comment