Sunday, June 12, 2011

Mis on ühist Evelinil ja Nõia-Intsul

1. Mõlemad teevad uudise. Pruugib Evelinil või Intsul kus iganes välja ilmuda, kohe on piltnikud platsis. Nii Evelini kui ka Intsu pildid skoorivad online-meedias tohutult, sest nende nägemine lahutab inimeste meelt. Miks? Hea küsimus. Ilmselt selle pärast, et nad on klassikalised nn tavalised inimesed, kellega laiad massid suudavad samastuda.

2. Mõlemale meeldib oma keha eksponeerida. Ints on enamiku piltide peal aluspükstes, aga ega Evelini kalduvus kanda paar numbrit väiksemaid riideid ka just kujutlusvõimele palju ruumi ei jäta. Viimati paljastas ka Evelin ennast radikaalselt, ajades kommentaatorid ahastama, et kogu see rulluisutamisvärk, fitness ja tervislik toitumine on olnud üks mahavisatud vaev ja maksumaksja raha raiskamine.

3. Neil puudub messits. Katsugu keegi kokku võtta, mis Evelini sõnum on. Prügikastikollid viigu lapsed teatrisse, või kuidas? Poetomatid on saatanast? Kommid on kräpp? Ints on isegi konkreetsem: kondoomiga seks on ebamugav, sellel naisel on vähemalt korralikud rinnad jne. Tegelikult oodatakse neilt millegi ütlemist ainult selleks, et saaks naerda.

4. Nad ei tee tööd. Enne pidi maailmalõpp tulema, kui Nõia-Ints tööle läheb, ja ega Evelini ringihängimist ja chillimist saa ju ka kuidagi tööks pidada. Presidendi abikaasa pole kindlate ülesannetega ametikoht, vaid riigi rahakoti abil ülalpeetav positsioon, mida Evelin on otsustanud täita endale sobiva meelelahutusliku sisuga, mida saadab pidev sisutühi meediakära.

5. Eesti rahvas vajab mõlemat nagu õhku, nõnda nagu need kaks omakorda vajavad meediat. Ilma meelelahutusmeediata poleks neid olemas, sest vanasõnagi ütleb: tühi kott ei seisa püsti. Meelelahutusmaailmas siiski seisab. Ja millega ongi vaesel eesti rahval ennast lõbustada keset lõppematuid ärauppumise ja surnukssõitmise uudiseid. Igasse päeva ju adrenaliinitaset lakke löövaid koera- ja lapsepiinajaid ei jagu (loe ka siit).

No comments:

Post a Comment