Sunday, August 28, 2011

Rannamäe toetas Ilvest

Mul ei tulegi ette, et oleksin Rannamäed varem nii erapoolikuna näinud kui eilses presidendikandidaatide debatis (jätame siinkohal kõrvale Gaza sektori ja muud erihuvid). Eesti poliitikuid on ta muidu töödelnud ikka üsna ühtlase asjalikkusega. „Kodanikesse“ on sattunud ka teemasid, millest ta eriti jaga, aga mitte keegi ei jaga kõike, selge see.

Noh, muidugi ei juhtu iga päev, et saatekülaline saatejuhti ründab ja veel nii tundliku teemaga nagu Tarand Rannamäed. See selleks, aga Rannamäe läks Ilvesele mitu korda appi, kui viimasel asi täiesti käest kippus minema, ja kippus päris mitu korda. Saate esimesel poolel tundus lausa, et Ilvese jaoks käib debatt võõrkeeles. Tema eesti keel on presidentuuri ajal palju paremaks läinud, aga eile paistis küll, et ta siiamaani tõlgib mõttes, ja selle pärast on ka reaktsioon aeglane. Nüansside tabamisega on tõsiseid raskusi.

5 comments:

  1. Mahvalda, sa pole siis juhtunud neid saateid kuulama-nägema, aga Rannamäe on alati erapoolik reformierakonna kasuks. Aktuaalses kaameras, Rahva teenrites jms saadetes kohtleb ta keskerakondlasi arusaamatu vihameelsusega ja see ei tundu just eriti normaalne, ammugi mitte professionaalne, sest ajakirjanik peaks olema alati erapooletu. Mis võiks olla selle põhjuseks? Eks kõik taha kuuluda võitjate karja, arvan mina, hetkel on selleks paremerakonnad.

    ReplyDelete
  2. Tegelikult ei ole läbini objektiivseid ajakirjanikke olemas. Kõik nad siiski inimesed oma sümpaatiate ja antipaatiatega, professionaalsus seisneb selles, et need tööd tehes kõrvale heidetakse - niipalju, kui keegi selleks suuteline on. Rannamäe meeldib mulle ikkagi, kuigi jah, ta pole ehk objektiivsuse supernäidis. Aga kes on? Eile võis asi olla ka selles, et Ilves sai ikka erakordselt armutult loputada, saatejuhtidel võis Ilvesest ka puhtinimlikult kahju hakata. Nii piinlikus olukorras ja ebakindlana pole Ilvest vist varem nähtud.

    ReplyDelete
  3. Tõsi, Rannamäe on väga hea saatejuht, kelle saateid alati ERRist kuulan/ vaatan. Kui tal ainult seda Keskerakonna kiiksu poleks...
    Ilves tundis tõesti korraks mõningat ebamugavust, isegi kurbust ja piinlikkust, kui kõne alla tuli nn esileedi käitumine ja Ärma talu, kuid tasuks selle piinlikkuse eest saab ta mitu head aastat muretut mittemidagitegemist nautida. Samas, ega ma Taranditki mingiks tõsiseltvõetavaks presidendikandidaadiks ei pea. Nii et rahvas sai eilset debatti jälgides pisut tsirkust, leivaga on siin Eestis nagunii kehvad lood.

    ReplyDelete
  4. Vilja, kobi keskerakonda.

    ReplyDelete
  5. Üksikkandidaatide "debatil" möllas Rannamäe samuti nii mis hirmus. Vähemalt mõni mees selles stuudios siiski käratas ka talle, et lõpetagu mõnitamine.

    ReplyDelete