Thursday, August 11, 2011

Vahtre teeb filmi bin Ladenist

Breidaksil pole õigus: Laar pole mingi luuser, möku mees või pintsakute sabarakk, ta on lihtsalt ajast ees. Nimelt on tema juhitavas kaitseministeeriumis samuti meelelahutus- ja meediaosakond nagu USA kaitseminniski (PM). Senimaani on see küll peamiselt one man band, aga olgem ausad, Vahtre ongi mees nagu orkester, lahutab meelt mitme eest.

Jänkidel aitavad kaitseminni meelelahutajad filme teha, et asjad ikka nii välja paistaksid, nagu paistma peavad. Vahtre on selliste asjade peale mihkel, tema koos Ulmaniga ju kirjutaski kokku huumoriseebi "Tuulepealse maa", mida vaadates ajaloolased kohe sügelema ja vinguma hakkavad, aga tühja sest, rahvale meeldib. Ka "Detsembrikuumus", tubli propagandafilm, on Vahtre lapsuke. Aga ega siis riik ole mingi kurjategija või bandiit, kelle tellimuse täitmist pahaks tuleb panna, onju, nii et ärgu oldagu ebaõiglane.

Kui Vahtrel feissbukis passimisest aega üle jääb (loe siit), siis võib ta rahva ja Laari rõõmuks uue stsenaariumi peagi valmis saada. Tegelikult on tal neid sahtlis mitu tükki, sest ega ta ju kogu riigikogu aega kommentaariumites veetnud.

1 comment:

  1. Tehku ikka filme kus meie meestel kunagi padrunid pidemes otsa ei lõpe ja vaenlase kuulid ainult natuke riivavad, umbes nagu A-rühm, siis on lõbus vaadata. Tegelt aga juba suur leenin sai aru, et kino on suurepärane propa tööriist.

    ReplyDelete