Sunday, July 11, 2010

Sorgusvuntsiline ihus hammast kolmele miljonile

Kapo hoidis Arco Vara suuromaniku Hillar-Peeter Luitsalu sõrmi kolm tundi sahtli vahel ning too tunnistas üles: ta loobus osalemast kurikuulsa Rävala kinnistu oksjonil osalemisest, küsides selle eest kolm miljonit (PM).

Luitsalu on üks nendest „sorgus vuntsidega“ tegelastest, kes koos Richard Tomingasega „salapäraselt“ ärimehelt Toomas Toolilt kogu salapära röövis, joostes finantsinspektsiooni kaebama, et keegi manipuleerib Arco Vara aktsiaga, mistõttu tema repod võivad minna vett vedama. Tool peab nüüd kohtus tõendama, et ta turule „lolli raha“ püüdma läinud sorgusvuntsilisi haledalt lohku ei tõmmanud ning et tegu pole firma vaenuliku ülevõtmisega.

Luitsalu aga vassis oma kolme miljoniga nii, et vähe ei olnud – kõigepealt seda saada lootes, n-ö „kalastades“, aga ka kapos tunnistusi andes. Eriti tore on see, kuidas ta vassimist selgitab: „Ei tahtnud, et ma satuksin mingite ebameeldivate asjade sisse, millest mul päris täpset arusaamist ei ole.“ Huvitav, kas ta oma metsa läinud repodest ikka aru sai või ei.

Tore on ka see, et tegelikult pole vuntse ei Luitsalul ega Tomingasel. Suurärimees Toolil on lihtsalt selline kujundlik väljendusviis (loe ka siit ja siit).

2 comments:

  1. Viimane link on vigane. Põnev oleks teada, kuhu see viima pidi.

    ReplyDelete
  2. Aitäh, Joonas. Parandasin lingi ära.

    ReplyDelete