Sunday, July 4, 2010

Mereröövel Kross võtab sõna

Esialgu otsustas mereröövlitega mesti löönud luuraja Eerik-Niiles Kross üsna kuss olla, no et siis kaotavad huvi ja jäävad ehk rutem vait, aga nüüd teatab ta meile Ekspressi vahendusel, et Vene luure katse teda jalust koristada olevat hambutu.

Noo, ei tea midagi. Luurajatega ongi ju nii, et nad koristatakse enamasti lõpuks ära. Ja agendid on ju enamasti ikka kõik topeltagendid, nii et ega Krossi sidemetes Mossadiga poleks midagi imelikku. Ikka on nii, et kui palju tead ja infost elad, siis tahaks selle eest võimalikult palju kasu saada ja miks mitte kasseerida pappi sisse mitmelt asjast huvitatud poolelt.

Kross (loe ka siit) tunnistab ju ise ka, et tal on „juhuslik seos“ Savinsiga, Arctic Sea kaaperdajaga. Aga luurajatel ei ole juhuslikke sidemeid. Vaat rääkigu siis ära, mis asjad tal Savinsiga ajada olid ja on. Missugused täpselt on nende ühised ärihuvid ning mismoodi nad perekonniti koos aega veetsid.

Need küsimused võiks Ekspress Krossile esitada, siis ei peaks maa alt üles otsima omal ajal „Mängusõja“ (omal ajal Sõnumilehes ilmunud pikantne järjejutt, milles tollast kaitseväe juhatajat Johannes Kerti näidati suli ja juhmardina) pärast pikalt kohut käinud, nüüdseks juba soliidsesse ikka jõudnud Jüri „Kustukumm“ Kadakut, sest kesse ikka nii libedal teemal midagi arvama nõustub.

No comments:

Post a Comment