Wednesday, July 14, 2010

Riina viskus dzotile

Kuna Aaviksoo on ennast sambaõigustajana viimseni ammendanud, saatis ta nüüd barrikaadidele vaeste ja kodutute kaitseingli, oma nõuniku Riina Vändre, kelle võimatu missioon on tõendada, et pahatahtlik ajakirjandus on kõigest vaegsambasse puutuvast valesti aru saanud (Delfi).

Vändre võtab ümber lükata müüte, need müüdid on ta aga suuremalt jaolt ise välja mõelnud. Soovin pigem järgmiste müütide ümberlükkamist:

1. Samba kui lootusetu hädaprojekti määrisid Aaviksoole kaela pahatahtlikud koalitsioonipartnerid, et ülikooli juurest erakonna esimeheks saama tulnud auahnet meest lõplikult diskrediteerida.

2. Sammas on ristikujuline selle pärast, et sambažürii esimees oli EELK peapiiskop Andres Põder.

3. Sammas on ehitatud arvestusega, et kui kord pikali kukub – ja ükskord kukub ta ju niikuinii – sihib ta otse Savisaare väljaande Pealinn toimetuse akendesse.

4. Sammas koosneb plastist, tšehhide süljelärakatest ja suitsukonidest, mitte klaasist, nagu lubati.

Reljeefse ministri habras nõunik näib arvavat, et selles teemas on volüümiga midagi ära teha. Paraku ta eksib. Nii pikka juttu läbi lugeda viitsivad vähesed, vaegsammast armastama see küll vaevalt kedagi paneb. Samba tarvis olen asjaliku lahenduse välja pakkunud varem, loe seda siit.

No comments:

Post a Comment