Thursday, May 20, 2010

Penskar närigu muru

Praeguse megatöötuse taustal on pensionäride elu veel päris tore, sest neilt ei saa enam midagi ära võtta. Pension pole teab kui suur, aga vähemasti pole ohtu sellest ilma jääda. Nii võib see, jah, paista.

Tänane ÄP näitab aga, et tegelikult on küll oht. Riigi pensionivarudega on enam-vähem juba kööga, sotsmaks ei laeku (no kus ta saab laekuda, kui maksumaksjaid on na väheks jäänud) ja varsti pole enam vanainimestele miskit maksta. Ansipi ja Ligi seletused, et muret tunda pole tarvis, mind ei veena. Nemad ainult sellises kriisis elada tahavadki, jajaa, oleme kuulnud. Seilasime, teame. Oleks ma penskar, võtaks kaika ja läheks Toompeale lärmama.

Ah, ma ütlen küll, pange Hardo Pajula rahandusministriks! Mees jagab matsu ja peale selle on tal sarmi. Isegi SEB sai sellest aru: andis küll mehele kinga, aga siis võttis jälle tagasi. Ja hoolimata oma korratutest eluviisidest (vt EPL) - need eluviisid on Pajulal kohe nii korratud, et ei saa isegi korterit osta, peab üürima - on ta üks väheseid, kelle juttu maksab kuulata. Ammu juba rääkis, et selline pensionisüsteem saab omadega ainult põhja minna. Aga kesse siis kuulab!

No comments:

Post a Comment